Dankort + VISA/Dankort VISA Electron MasterCard VISA JCB Diners ViaBill MobilePay PayPal American Express Discover E-Check
Våddragter mode eller must?

Nogle synes måske det er lidt hysterisk med våddragter til børn i svømmehallen, men ikke desto mindre bliver det noget man ser oftere og oftere  - og ja hvorfor ikke. Våddragten kan gøre en kæmpe forskel, hvis man har børn, som ikke er så vilde med vand eller er meget kuldskær - når de kan holde varmen bliver det alt andet lige sjovere at opholde sig i eller ved vandet.
 
I svømmehallen ser jeg ofte børn komme fra bassinet rystende af kulde og straks svøbe sig i et håndklæde, som efterhånden blive vådt, klamt og koldt. Så er det da lækkert at vide, at mine unger stadig er varme og glade og kan holde varmen, selv når de venter på, at det blive deres tur ved rutsjebanen. 

Våddragterne er også et hit om sommeren, hvor de gør at børnene kan holde varmen i de danske farvande meget længere end uden en våddragt. Ja, selv under de varmere himmelstrøg er det en fornøjelse at se, hvordan børnene kan være i vandet meget længere uden at blive kolde. Det smarte er også at der er indbygget solfaktor 50+ i våddragterne, så de fungerer akkurat lige så godt som solbeskyttelse som de øvrige uv-dragter med solbeskyttelse. Derudover har de den fordel at de kan bruges hele året rundt, både på solferien og i svømmehallen.

I vores svømmehal ser vi nu også svømmetrænere anvende våddragter og jeg må indrømme, jeg har da også selv overvejet at anskaffe mig en våddragt - for det er godt nok koldt, hvis man ikke lige ligger og slapper af i det varme bassin.

Til snorkling og dykning er våddragten næsten et must. Med våddragten på kan opholdet i vandet forlænges fra halve til hele timer i vandet.


Hvordan skal en våddragt være?

Dragten skal være af neopren og tætsluttende  - helst over hele kroppen, men i hvert fald ved hals-, arm- og benåbninger. Hvis den ikke slutter helt tæt kan man nemt sy åbningerne ind, så de slutter tæt.

Lynlås i ryggen er mest optimalt, da det giver mindst irritation ved brug.